Integritetspolicy

1. Vilka personuppgifter samlar Mentech Sweden AB in – hur samlas de in och för vilket syfte?

Som en allmän regel får du tillgång till webbsidan utan att identifiera dig, eller uppge övriga personuppgifter om dig själv.

Mentech använder vissa personuppgifter för att kunna handla med dig och för att kunna leverera en given tjänst.
I ett sådant fall samlar vi in och behandlar endast personuppgifter som är nödvändiga för att kunna leverera den specifika tjänst till dig som kund. Personuppgifter som vi samlar nedan är ditt fullständiga namn, adress, telefonnummer, e-postadress samt all elektronisk kommunikation som SMS och e-posthistorik.

Dina personuppgifter blir insamlad i följande fall.

    • När du skapar ett konto/ärende på www.mentech.se
    • När du köper eller lämnar in reparationer i ett av våra servicecenter
    • Vid rekvisition från en av våra partners (försäkringsbolag, kommuner, företag, etc.)
    • För alla elektroniska förfrågningar, inklusive e-post, SMS, samtal, olika sociala medier, o.d.
  • Du kommer informeras via e-post vid varje registrering. Var uppmärksam på att dessa e-postmeddelanden kan hamna i din skräppost.

 

  • Du har möjligheten att gå genom och uppdatera denna information via vår serviceportal (www.mentech.se). Ändringar av personuppgifter kommer att loggas i upp till 16 månader på grund av missbruk- eller bedrägeri syften vart Mentech Sweden AB är involverad.

 

  • Här registreras ingen särskilda personuppgifter.
2. Vem förmedlar Mentech Sweden AB personuppgifter till?

Mentech Sweden AB delar i vissa tillfällen personuppgifter med våra betrodda samarbetspartners:

  • Samsung (Vid service på en Samsung-produkt)
  • UPS (Vid hantering av er produkt)
3. Säkerhet

Mentech Sweden AB lagrar personuppgifter på krypterade och säkra servrar inom EU. Alla våra servrar är skyddade bakom brandväggar inklusive överföringen av personuppgifter är krypterad.

En del av personuppgifterna administreras av en tredje part (databehandlare), som lagrar och behandlar personuppgifter på uppdrag av Mentech Sweden AB i enlighet med personuppgiftsförordningen. Mentech Sweden AB har ingått databehandlingsavtal med tredje part för att såväl säkra oss som dig att de följer lagstiftningen och obligatoriska krav.

Vi lagrar endast personuppgifter så länge det är nödvändigt i förhållande till det angivna syftet.

För betalningar med kort skickas kortinformation krypterad till vår betalningsleverantör (Bambora). Mentech Sweden AB har på inget sätt adgång till dina kortupplysningar.

4. Kassering av produkter i samband med service
      1. Vid utbyte av produkt
        När en produkt byts ut kommer den gamla defekta produkten att skickas tillbaka till tillverkaren, som kommer att säkerställa korrekt förstörelse av all data på enheten.
      2. När produkten begärs skrotad
        I tillfälle produkten är utdömd/totalskadad och begärt skrotad, förvaras enheten i låsta lokaler för en viss tidsperiod, varefter, såvida inget annat överenskommits med ditt försäkringsbolag, skickas den till destruktion.

    Mentech Sweden AB har ingått ett avtal med Marius Pedersen, som ansvarar för destruktionen av enheterna.
    Marius Pedersen ser till att makulerande/destruktion utförs i största möjliga överensstämmelse med standarderna DIN 66399 och DS/EN 15713.

    5. Rättigheter och invändningar

     

    I följd med personuppgiftslagen har du alltid rätt att neka till registeringen av din persondata och du har rätt till insikt i vilka upplysningar som är registrerat om dig. Hänvändelser i förbindelse med detta skickas till Mentech Sweden AB via email: data @ mentech . se eller på telefon 040 68 20 608. Mentech Sweden AB kommer inom en månad från mottagandet av din förfrågan imöteskomma din hänvändelse.

    Mentech Sweden AB kan avvisa förfrågningar som antingen är orimliga upprepningar, påverkar skyddet av andras personliga upplysningar, påverkar affärshemligheter, samt i situationer där den önskade handling får anses vara ytterst komplicerad, härunder oproportionerlig teknist ingripande (till exempel att utveckla ett nytt system eller väsentligt ändra en existerande praxis) eller till exempel vid förfrågningar av upplysningar som endast finns som säkerhetskopior.

    Om din förfrågan inte leder till önskad lösning kan ett eventuelt klagomål skickas till XXX. Du hittar relevant kontaktadress på XXX hemsida: XXX

    6. Kontakta Mentech

    Har du frågor om vår personuppgiftpolicy, vår behandling av personuppgifter eller annat är du välkommen att kontakta oss.

    7. Cookies

    Den här webbplatsen använder cookies. Vi använder cookies för att anpassa innehåll och annonser, samt för att leverera funktioner till sociala medier och analysera trafiken till vår webbplats. Vi delar också information om din användning av vår webbplats med våra sociala medier-, reklam- och analyspartners, som kan kombinera det med andra uppgifter som du har lämnat eller som samlats in från din användning av deras tjänster.

    Nödvändiga cookies hjälper till att göra webbplatsen användbar genom att aktivera grundläggande funktioner som sidnavigering och tillgång till säkra områden på webbplatsen. Webbplatsen kan inte fungera korrekt utan dessa cookies.

    Preferenscookies gör det möjligt för webbplatsen att komma ihåg information som ändrar sättet som sidan beter sig eller ser ut på. Det kan t.ex. vara ditt föredragna språk eller region.

    Statistikcookies hjälper oss att förstå hur våra besökare interagerar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information anonymt.

    Marknadsföringscookies används för att spåra besökare på tvärs av webbplatser. Syftet är att visa annonser som är relevanta och engagerande för den enskilda användaren och därmed mer värdefulla för utgivare och tredjepartsannonsörer.

    Om cookies Cookies är små textfiler som kan användas av webbplatser för att göra användarupplevelsen mer effektiv. Vi kan lagra cookies på din enhet om de är strikt nödvändiga för driften av denna sida. För alla andra typer av cookies behöver vi ditt tillstånd. Denna sida använder olika typer av cookies. Vissa cookies placeras av tredjepartstjänster som visas på våra sidor. Du kan när som helst ändra eller dra tillbaka ditt samtycke till cookieförklaringen på vår webbplats. Lär dig mer om vem vi är, hur du kan komma i kontakt med oss och hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy. Ange ditt samtyckes-ID och datum när du kontaktar oss angående ditt samtycke.

    Håll dig uppdaterad!

    Håll dig uppdaterad!

    Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, teknikuppdateringar, tävlingar och mer.

    Data lagras enligt beskrivningen i våra Villkor.